Вести

Владимир Галић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине, посетио општину Апатин

Представнике делегације покрајинског секретаријата на челу са секретаром Владимиром Галићем је примио председник апатинске општине Радивој Секулић са сарадницима. Овај састанак је био пре свега радни, организован у циљу сагледавања потреба за помоћ покрајине апатинској општини и пројектима везаним за заштиту животне средине.

Владимир Галић је нагласио да је покрајинска Влада у центар својих активности ставила излазак на терен и обилазак општина, како би се на лицу места видели проблеми са којима се сусрећу локалне самоуправе. Он је истакао да је посебно интересовање његовог секретаријата урбанизам, пољопривреда, просторно планирање и пројектовање, као и инфраструктурни објекти.

– За пољопривреду су до краја године, а и за наредну годину предвиђена значајна новчана средства, а од посебног значаја ће бити сређивање дивљих депонија које се налазе на државном земљишту, и у том сегменту се може очекивати велика помоћ покрајине, истакао је Галић.

Током радног састанка, сарадници председника општине су упознали госте са плановима и проблематиком из поменутих области, што би у наредном периоду донело још интензивнију сарадњу на релацији општина -покрајина.