Вести

ТРИБИНА ПОСВЕЋЕНА ПРЕДУЗЕТНИШТВУ У АПАТИНУ

У среду 13.04.2016 у организацији Савета за локални и економски развој ОО СНС Апатин, у малој сали синдиката, организована је трибина на тему предузетништва. Поред домаћина трибине Свете Бајића, присутан је био и Радивој Секулић, угледни апатински привредник и кандидат за председника Општине Апатин.


Позиву су се одазвали многи виђени привредници и предузетници из Апатина, а гост трибине је био Зоран Булатовић, председник регионалне привредне коморе Сомбор.


Уводном речју, присутне је поздарвио Свето Бајић испред савета за ЛЕР. Он је овом приликом упознао присутне о важности канцеларије за ЛЕР и њеној улози да унапреди пословну климу у Апатину и подстакне бржи економски развој.


Гостима се потом обратио Зоран Булатовић испред РПК речима захвалности на позиву и могућности да промовише рад Коморе. Истакао је  да Комора обавља послове и задатке који су од заједничког интереса за привреду подручја коморе и њене чланове.


Истакао је да је ово „Година предузетништва  2016“ која са својим великим пакетом различитих програма државе има за циљ да ојача предузетничке снаге и помогне онима који почињу посао или су га већ развили и пружи им финансијиски и нефинансијски ослонац за дугорочни развој предузетничког духа. Додатне информације можемо добити  на сајту www.godinapreduzetnistva.rs.


Комора  организује едукације, промоције исто тако и сајмове на којима својим члановима олакшавају приступ тржишту.


Присутнима се обратио и Радивој Секулић као успешан привредник, након чега је уследила је дискусија  и размена мишљења свих присутних.


Заједнички закључак би био да су овакве трибине,информације и дискусије неопходне и пожељне у будуће.