Вести

СЕЋАЊЕ НА ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ

Нећемо да клечимо и молимо, хоћемо да чувамо сећање на страдале и никада нећемо заборавити шта сте нашој малој земљи и нашем великом народу урадили, поручио је у Краљеву председник Републике Србије Александар Вучић.
Вучић је на свечаном обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији рекао да је пре тачно 23 године кренуо бруталан, језив, злочиначки, ужасан, нељудски напад на једну малу земљу.
"На малу земљу која тешко да је некоме нешто скривила, та мала земља никога није напала, ничију територију било које друге земље није угрозила. Та мала земља и велики народ хтели су само да буду свој на своме, да чувају своја огњишта, и ништа више. Али неки други, њих ни мање ни више 19 великих, највећих, најмоћнијих, јаких, најјачих, силних, најсилнијих, су сву своју храброст, бахатост, осионост, ароганцију желели да покажу на једном малом непокореном народу као што је био српски", нагласио је Вучић.
Рекао је да им није било довољно то што су овом народу чинили годинама пре тога, већ су свом својом машинеријом, политичком, медијском, економском, а затим и војном насрнули да убију душу тог народа.
"Наш народ није ни знао шта га је снашло. Наши су људи не верујући да је могуће да на крају 20 века неко буде тако брутално нападнут од великих јунака. Замислите какво је то јунаштво 19 на једног. Када кажу да су бранили мир, свет, што не добисте зелено светло од Уједињених нација, Савета безбедности, што не легализовасте своју силеџијску одлуку", запитао је Вучић.