Вести

Програм презентован и Месном одбору Свилојево

Након Пригревице, чланови савета ОО СНС Апатин су свој програм презентовали МО Свилојеву. Одзив и интересовање чланова и симпатизера странке је било велико у просторијама месне заједнице, тим пре што овај начин обраћања странака својим МО није био практикован до сада.

Свилојевчани су прво интересовање показали за део програма о образовању, исказали су конкретан проблем који њихова школа има са грејањем. Грејање се тренутно решава тако што се користи пећ на дрва која се ложи у учионицама. Ипак, што је и за очекивање било, највише интересовања је било за програм савета за пољопривреду и одрживи развој.

Потпуно је неприхватљиво да општина Апатин нема донешен аграрни буџет и да су пољопривредници у нашој општина у толикој мери запостављени био је први коментар, што савет за пољопривреду и одрживи развој ОО СНС Апатин обећавава управо у својој првој мери за опоравак пољопривреде. Транспарентно трошење тих средстава из буџета се такође обећава. Пољопривредницима ће се помоћи канцеларијом за едукацију која ће им бити свакодневно доступна. Посебна подршка ће се пружати органском начину производње. У интересу села је и развој малих комерцијалних газдинстава и стварање услова за отварање погона за прераду.

СЛИКЕ