Вести

PREDSTAVNICE UNIJE ŽENA SNS APATIN POSETILE TRIBINU O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI U NOVOM SADU

Naša zemlja ima dobar i adekvatan pravni okvir za dostizanje ravnopravnosti žena, usvojeni su veoma dobri zakoni i starteška dokumenta, ali je, ipak, ispred nas još puno posla, jer statistički podaci govore u prilog tome da još uvek nismo dostigli punu ravnopravnost polova, rečeno je na današnjoj tribini "Rodna ravnopravnost u Republici Srbiji i sprečavanje diskriminacije nad ženama", održanoj u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada.

Tribina je održana u organizaciji Grada Novog Sada, uz učešće predstavnika i predstavnica državnih i nezavisnih institucija, a predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, pozdravljajući učesnike i učesnice, istakao je da je "nemoguće govoriti o kulturološkom nivou u samom gradu, a ne spomenuti u tom kontekstu prava žena".

- Sigurni smo da ovakvi događaji mogu da unaprede sve ono što se podrazumeva po današnjim standardima kulturološkog bivstovanja u nekom okruženju. Nama iz lokalne samouprave, kada je Grada Novi Sad u pitanju, ostaje da se zahvalimo svima onima kojima smo se obratili i zamolili da se ovakva tribina održi u našem gradu, kako bi žene prepoznale svoja prava na pravi način i naravno ta prava ostvarila - poručio je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

On je dodao da prava žena nije samo stvar "statistikih podataka", već i ovakvih susreta, gde će se stvoriti kritična masa znanja kako da se žene izbore da dođu u situaciju da ravnopravno učestvuju na različitim nivoima, pa i u političkom životu.