Вести

Представљање програма савета у МО Пригревица

У предходном периоду ОО СНС из Апатина је почео са представљањем програма својих савета. У недељу дана активности, члановима, симпатизерима и свим заинтересованима представљен је план деловања Савета за привреду и инфраструктуру, Савета за локални економски развој, Савета за правна питања, Савета за образовање, културу и спорт, Савета за пољопривреду и одрживи развој и Савета за здравство и социјалну заштиту.

Програм је презентован по Месним одборима почевши од Пригревице. Уводну реч у излагању имао је координатор МО Душан Кораћ. Истакао је да су предстојећи избори пресудни за грађане Општине Апатин. Тренутно не постоји веза између републикчке, покрајинске и општинске власти. СНС чини тренутну већину у републичком парламенту, сасвим је извесно да ће после предстојећих избора исто бити и на покрајини, па је једина шанса да се Апатин помери са мртве тачке у којој тавори годинама да власт преузме Српска Напредна Странка. Пројекти постоје како на републичком, тако и на покрајинском нивоу који се тиче самог Апатина. То истичу наши функционери који последњих годину дана све чешће посећују наш општински одбор. Да би се спровело све у дело, неопходна промена власти у Апатину. Развоју наше оптштине, итекако ће помоћи и програм наших савета који се прави и који ће бити презентован.

С обзиром на велики број младих из села који одлазе на студије у Нови Сад, Пригревчанима је посебно био интересантан план Савета за образовање, културу и спорт. Овајсавет сматра да је неопходно улагање средстава у модернизацију наставе и додатну едукацију наставника. Као највећи проблем до сада истичу да су начини доделе стипендија и њени износи. Савет истиче да стипендије треба да иду најбољим студентима, као и да се инсистира на њиховом повратку са студија у општину која улаже средства у њихову едукацију. Нетранспарентност спортског савеза се такође истиче као један од проблема тренутне власти, а обећава се финансирање клубова на основу резултата. Апатин мора постати општина младих, а за то је потребно да се окрене ка младим људима, да се едукују кроз спорт и културу, да имају бесплатне тренинге, да су им терени уређени и доступни, да се развијају програми за младе кроз ученичке размене, бесплатне курсеве и друге програме за младе.

Слике можете погледати ОВДЕ