Вести

ПОБЕДА

На иницијативу кoју је пoкренуo OO СНС Апатин на кoнференцији за медије oдржанoј 06.03.2015 када је јавнo критикoванo недoмаћинскo трoшење средстава месног самодоприноса, са задовољством можемо рећи да је у петак 17.04.2015 у листу НГК, први пут од кад је изабран нови Савет МЗ након последњих избора, јавно објављен Извештај о раду Месне заједнице Апатин.

У међувремену, СНС Апатин се још једном до објављивања овог листа обратила својим суграђанима саопштењем у ком је наведен износ трошкова и критикована нетранспарентност у инфпрмисању грађана о наплати и коришћењу средстава месног самодоприноса. Све то је дало за резултат да је локална власт објавила у свом писаном медију комплетан извештај МЗ за 2014. годину и финансијски план самодоприноса за 2015. годину.

Истовремено нам је и жао и драго. Жал остаје за чињеницом да би објављени подаци остали тајна за све грађане општине да ОО СНС Апатин није инсистирао на транспарентности, а задовпљство одаје чињеница да смо постигли циљ који смо и зацртали, а то је да се поштује оно што су грађани изгласали усвајањем Одлуке о увођењу самодоприноса – да се најмање једанпут годишње информишу о томе о чему су и гласали.

Охрабрени, очекујемо да се објаве и сви остали извештаји о наплати и утрошку средстава месног самодоприноса који се односе на Месне заједнице Пригревица, Сонта, Свилојево и Купусина.

Савет за правна питања

ОО СНС Апатин