Вести

Перуничић у посети Апатину

Претходног викенда, тачније у суботу 26.09.2015 године још један од високих функционера СНС је био у посети Апатину. Повод за долазак државног секретара за спорт у Министарству омладине и спорта Предрага Перуничића је био реализација пројекта који је са групом гимназијалаца написала повереница савета за образовање, културу и спорт ОО СНС Апатин Дубравка Кораћ.

Неформална група "Гимназијалци" у сарадњи са хуманитарним удрзењем младих Апатинаца "Хума" реализовала је пројекат "Гимназијалци за гимназијалце", под покровитељством Министарства омладине и спорта, а у оквиру пројекта "Млади су закон". Они су уредили школски терен за фудбал, офарбали голове, исцртали терен и уклонили траву у коју је почео да зараста. Након тога, организовали су фудбалски турнир под називом "Гимназијалци за гимназијалце" на коме су наступили бивши и садасњи уценици гимназије подељени у екипе по генерацијама. Од 8 екипа, прво место освојила је екипа '92 годиста. Турнир је отворио државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић, који је том приликом гимназији "Никола Тесла" поклонио сет професионалних лопти за фудбал, косарку, одбојку и рукомет.

Након гимназије, Предраг Перуничић је био гост ОО СНС Aпатин где након што је поздравио све присутне  изразио је задовољство што се млади људи у општини Апатин окрећу у толикој мери спорту. Похвалио је претходне акције, уређење спортског терена у Сонти, хуманитарне турнире, као и скорашњу акцију уређења трим стазе. На крају обраћања је истакао да све то даје знак да су млади спремни да преузму одговорност на себе и учине општину Апатин лепшом и бољом за живот.

Слике можете погледати ОВДЕ