Вести

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СНС

Света Петка је слава коју традиционално обележава Српска напредна странка, а Апатин је ове година био домаћин западно-бачког округа. Угошћени су представници СНС из Сомбора, Куле и Оџака, затим из централе странке, из покрајинског изборног штаба. Међу гостима су били и народни посланици, велики број младих који активно желе да се укључе у политички живот Апатина, представници локалних политичких странака, али и нестраначке личности и бројни угладни, успешни апатински привредници.

Након молитвеног говора и освећивања славског колача и кољива од стране пароха апатинског протонамесника Драгана Штевића и кума славе Јосипа Ђурђевића, присутнима се обратио и нови кум славе Радивој Секулић.

Као што је обичај у српском народу, овом приликом саборно, прослављамо нашу славу, славу Српске напредне странке, окупљени око светитељке и мајке – Свете Петке. Верујемо у заједништво, у идеје, у младост, у искуство и знање које имамо. Због тога се руководимо Наполеоновим речима: „Умеће владања састоји се у томе да не дозволите политичарима да остаре обављајући свој посао.“.Ми знамо да Апатин и Апатинци могу више и боље и спремни смо да сву своју енергију и знање уложимо да бисмо остварити тај циљ. У то име, свим члановима Српске напредне странке честитам Славу. Срећно нам било.

Након Секулићевих речи, присутнима се обратио и шеф едукативног тима СНС и народни посланик Милан Стевановић. Он је нагласио да му је задовољство што је вечерас у Апатину и што нас је сваки пут све више на слави. За СНС Апатин је посебно значајан и ово је један од доказа. Следеће године чекају нас избори и то је преломна година и разлог зашто смо овде вечерас. Имамо одличан тим, желим да честитам свима који су учествовали у организацији ове свечаности, управо онако како треба да се уради: радно, скромно, напредњачки. Апатин очекују бољи дани из једног разлога, зато што треба да синхронизујемо власт да би ми сви боље живели. Живели и хвала вам. Биле су речи Стевановића.

Домаћини су са пријатељима странке наставили дружење после литургије и говора.
Слике можете погледати ОВДЕ

 

ОО СНС Апатин