Вести

НЕПИСМЕНОСТ И НЕЗНАЊЕ ЛОКАЛНИХ СОЦИЈАЛИСТА

Општински одбор Социјалистичке партије Србије оценио је на седници “Форума жена Апатин“ да је трибина о спорту, на којој је гост био министар Вања Удовичић,  претворена у “сеоски вашар“. Верујемо да је ово тумачење уследило из личног искуства Миодрага Бакића, који је управо такву атмосферу и створио. Истина је да свако има право на своје мишљење, али само уколико располаже тачним подацима.


Наиме, према извештају на сајту СПС-а, трибини је присуствовао министар културе Вања Удовичић. По тој логици, Иван Тасовац је министар спорта.  У најмању руку било би за очекивати  да учесници у изборној трци, који су већ дуги низ година на власти, знају да распознају министре у Влади Србије.
С обзиром на то да је ово била тема „о актуелностима везаним за предстојеће изборе“, како се наводи на сајту, можемо да закључимо да се ова странка бави опозицијом, а не радом на свом програму, који је ових дана поприлично уздрман.


Узмимо у обзир и елементарну неписменост оних који грађанима Апатина обећавају бољу будућност, иако су имали довољно времена да је Апатинцима већ обезбеде. Скрећемо пажњу да се Форум жена, као орган странке, пише почетним великим, а не малим словом. Јелена Човић никако не може да буде подпредседница, већ потпредседница, због гласовне промене, на коју би ауторе текста требало подсетити додатним часом из српског језика. Понашање може да буде само непримерено, а не “не примерено“, као што и  лаж не може да буде “не истина“, него неистина.


За сам крај, др. Живорад Смиљанић може да се тумачи само као други Живорад Смиљанић, јер се титула доктора пише без тачке.
Уз још неколико грешака у виду “прогутаних“ слова и нелогичних зареза, препоручујемо аутору текста да се мање бави критиком других, а више радом на себи и свом “вашарском“ правопису.

Текст:

ОО СНС Апатин