Вести

МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ НАЈАВИЛА УЛАГАЊЕ У ЛУКУ АПАТИН

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са европском координаторком за Коридор Рајна-Дунав, Карлом Пеијс о развоју водног саобраћаја у Србији и најавила нова улагања у пројекте у тој област.

Разговарало се о актуелним пројектима који се финансирају из претприступних (ИПА) фондова, као и о плановима Србије за изградњу и развијање лука у Београду, Апатину, Смедереву и Новом Саду, наведено је у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Михајловићева је казала да Србија тренутно реализује пројекте у области саобраћаја вредне око четири милијарде евра, и да је најавила да ће у наредном периоду Министарство радити на томе да се повећа улагање у водни саобраћај.

-То се посебно односи на пројекте који ће омогућити Србији веће коришћење потенцијала Дунава, реке која представља важан саобраћајни коридор не само за Србију, већ и за читаву Европу, рекла је она. Пеијсова је дала подршку плановима Србије за развој водног саобраћаја и његово веће коришћење за превоз робе и нагласила да је српски пројекат санације критичних тачака на Дунаву јединствен пример у Европи добре сарадње са невладиним организацијама које се баве заштитом животне средине.