Вести

Крените на посао, нових седам година је пред нама!

Српска напредна странка (СНС) обележила је седам успешних година постојања и рада. У препуној сали Сава центра, уз велики број домаћих и страних званичника, говорило се о прошлим годинама, али се још једном указало и на главни циљ странке – промене које ће покренути Србију.

Српска напредна странка постиже све боље резултате, а сви њени чланови посвећени су итересима Србије. Свих седам година остали су доследни својим циљевима, а доказано је да промене нису само предизборна обећања. Оне се дешавају и враћају наду грађанима, речено је на скупу.

Председник државе, Томислав Николић, први је увидео да су нашој земљи потребне корените промене. Снагу да покрене Србију пронашао је у стручним, мотивисаним људима, који су заједно са њим преузели овај ризични подухват. Ипак, највећи ризик био је да се ништа не промени. Због тога је основао Српску напредну странку, у којој је видео предводника који ће Србију учинити бољом, модернијом, економски јаком, у којој ће се поштовати закони, а грађани имати поверење у институције. Место председника странке 2012. године препустио је Александру Вучићу, када је постао председник државе.

- Нисам у странци, али је СНС у мени. Овде где су ми Николићи и Србија са Косовом и Метохијом. У срцу које зна за кога куца. И када вам је тешко и када је нешто лакше, ја сам ту и немам и не желим никуда. Зато ме и заболи свака недаћа и развесели сваки успех. Тако је са својима. Нема бољих од вас, а бољи сте него кад сам постао председник државе – рекао је у емотивном обраћању Томислав Николић.

Додао је да је СНС боља него када је донео једну од најтежих одлука у животу, да буде председник свих, а да воли само једну странку. Честитао је успехе и поручио да СНС нико не може да победи и упозорио чланове странке да не дозволе да то учине сами. На скупу је речено и да је СНС државу преузела у најтеже време. Данас она има пријатеље широм света и о њој са поштовањем говоре и они који су мислили да нашу државу треба кажњавати. Председник се осврнуо и на тренутну ситуацију у вези са Косовом и Метохијом:

- Боримо се аргументима, часно, храбро и упорно, за правду и за Србију. Неки на нама, још не исправљајући грешке, примењују другачије аршине, понашају се недостојно и стављају нас пред избор обећаног бољег живота и у запрећеног остајања у сиромаштву. А ми до бољег живота бисмо можда стигли ако продамо душу ђаволу и сами озваничимо отимање Косова и Метохије. То може онај ко нема претке и потомке. Нико.

Додао је и да грађани верују влади, првенствено јер економски резултати охрабрују. Потврдио је да је увек ту да помогне и поручио Александру Вучићу да издржи:

- Александре, издржи, зато што нико не може да формира бољу владу и не може да је води боље од тебе. Биће теже за тебе и нас, а боље за Србију.

Гост на прослави седмог рођендана био је и председник Републике Српске, Милорад Додик. Он је нагласио да је Србија бастион регионалне стабилности и мира и да је од великог значаја за Републику Српску. Потврдио је још једном да ће наше две државе увек бити на истој страни. Рекао је да је долазак СНС на политичку сцену унео нову димензију свакодневне борбе за Србију, која данас има проблеме, али и решења која показују да жртвовање за политичке идеје има смисла ако је усмерено ка јачању државе коју волите.

- И ми дјелимо и мислимо да имамо права на то да кажемо - да не можете безочно Србији и Србима да отимате Косово да нас понижавате кад год стигнете. Нема Србина гдје год он био, да нема однос према Косову какав има и однос Србин са Косова – нагласио је Додик.

Објаснио је и да је национални интерес Србије снажна и добра Република Српска. Поручио је да не смемо стати, него упорно и снажно ићи напред.

- Ми се трудимо да не будемо проблем Србији. Наши односи су данас на најбољем нивоу захваљујући заједничким напорима. Између нас не можете да нађете ниједну лошу или ружну реч, већ само реч љубави и подршке.

Окупљенима се обратио и председник Социјалистичке партије Србије, Ивица Дачић. Честитао је на успеху стварања онога што је Александар Вучић формулисао као стварање боље и јаке Србије. Осврнуо се на историјски оквир тренутне борбе коју Србија води. Наводећи да jе српска економиjа сада на нивоу од 70 одсто у односу на 1989. године, да jе у међувремену у свету створена лоша слика о Србиjи, те да су многе земље признале независност Kосова, Дачић jе истакао да jе влада Aлександра Вучића преузела одговорност да Србиjу покрене напред.

- И у време Слободана Mилошевића, после Деjтона нисмо добили напредак, после 5. октобра уместо напретка опет смо ишли уназад. Tакве пропуштене прилике не смемо да дозволимо, jер нам понестаjе времена. Данас нису довољни ситни већ jе потребан крупан корак, jер Србиjа заслужуjе да живи као нормалан свет, да буде поштована и надам се да ће то бити и остварено – рекао је Дачић.

Направио је и занимљиву паралелу последњих неколико деценија. У Титово време постојале су радне акције, на које се ишло возовима. Ако би се наишло на део пута где нема шина, ударници би се организовали и направили пругу. У време Слободана Милошевића, узимао би се део пруге којим се прошло и пребацивао испред воза. Време ДОС –а донело је илузију – путници би изашли из воза и љуљали га, да делује као да се креће напред. Напоменуо је да имитација живота никада више не сме да се догоди.

- Србиjа сад мора да има циљ, стратегиjу и темпо и да jе важно да, као у шаху, матира све што jе лоше - jавашлук, пљачку, разне имитатире, све митове у Србиjи. Србији су потребне победе и зато желим свима да освојимо турнир који се зове боља и јака србија и међународне партије које следе – закључио је лидер СПС.

Влада Србије формирана је 27.04.2014. у складу са потребама и интерсима грађана. Ради се озбиљно и темељно, у тешким ситуацијама реагује се брзо и ефикасно, па се грађанима улива поверње. Циљ СНС је реалан и убрзан економски развој и модерна држава, унапређење људских права, борба против корупције и криминала. Управо о отме говорио је и први човек странке, Александар Вучић:

- Захваљујући одлучној политици и мерама које је предузела актуелна влада, али и разумевању грађана за тешке и болне реформе, сада су финансије у плусу, грађани се могу надати повећању плата и пензија, а Србија је поштована свуда у свету.

Поручио је да нашу земљу у будућности чека „рад, рад и само рад“, те да земљом више неће владати понављачи. Додао је да онима који покушавају да наметну афере овој странци не вреде лажи, јер Србија зна истину, зна ко ради, ко сме, а ко се плаши да било шта промени.

- Србија хоће одличне ђаке, хоће да буде најбоља, и само они који су спремни на личну жртву зарад таквих циљева, такви ће моћи њоме да управљају, и тај се стандард више неће мењати – објаснио је Вучић.

Додао је и да земљом више не управљају тајкуни, захваљујући политици и реформама које подразумевају беспоштедну борбу против корупције и криминала. На самом крају обраћања, Вучић је поручио: - Крените на посао, нових 7 година је пред нама! Живела Србија!

Скупу се се обратили и бивши аустријски канцелар Алфред Гузенбауер (Alfred Gudenbauer), истакнути филмски редитељ Емир Кустурица и председница пензионерских клубова и дневних центара града Београда Надежда Николић.