Вести

ЈОШ ЈЕДНА АКЦИЈА ОЗЕЛЕЊАВАЊА ГРАДА

Почетком 2016. године, у акцији озелењавања свог града, активисти ОО СНС Апатин посадили су 205 садница Пољског јасена (Fraxinus angustifolia) дуж улице Кружни насип. У годинама иза нас смо сведоци како се те саднице развијају, а по формирању стабала за коју годину створиће се заштита од ветрова који дувају са Дунава.

Годину дана касније, слична активност је спроведена у улици Раде Кончара и око спортског терена на крају ове улице, где је посађено 160 садница Бођоша (Celtis Occidentalis). Избор самог Бођоша није случајан, јер су се у борби против равничарске прашине, биолошка својства овог листопадног дрвета показала јако добро.

Данашњом радном акцијом, Напредњаци су саднице посадали на ливадици код дечијег игралишта у улици др Младена Стојановића. У акцији озелењавања овог дела града, посађено је 30 Платана  (Platanusacerifolia), 40 Пајасена (Ailanthus altissima) и 9 Борова (Pinus).

ОО СНС Апатин ће наставити са акцијама озелењавања и уређења општине Апатин и у годинама које су пред нама, како би средину у којој живимо учинили лепшом и здравијом.

 

                                                                                        ОО СНС Апатин