Вести

Jавно слушање на тему „Самохрано родитељство: унапређење система обавезног издржавања“.

Унија жена ОО СНС Апатин је 25.05.2015. године била гост на јавном слушању које се организовало у Скупштини АП Војводине на тему „Самохрано родитељство: унапређење система обавезног издржавања“.

У јавној расправи поред представница владиног сектора, учествовао је и читав низ невладиних организација. Циљ одржавања јавног слушања је указивање јавности на неопходност успостављања новог модела наплате обавезног издржавања, односно алиментације, који би допринео унапређењу система обавезног издржавања и побољшању материјалне ситуације издржаване деце и њихових самохраних родитеља.

„Жене парламентарке, како у Скупштини Србије, тако и у Скупштини Војводине, изузетно су заинтересоване за овај проблем и хоће да донесу низ законских промена и подзаконских аката које би читав систем учиниле одрживим и ефикасним“, изјавила је Соња Лихт из Београдског фонда заполитичку изузетност.

„Просто смо данас хтели да дамо прилику свима да кажу који су то проблеми на које наилазе, а кад сагледамо проблеме ваљда ћемо сагледати и закључке и изнаћи најбоља могућа решења“, сматра Стојанка Лекић из Женске парламентарне мреже.Она је и нагласила да је неопходно заједнички радити на стварању модела обавезног издржавања који ће обезбедити већу сигурност свим самохраним родитељима.