Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ ПОСЕТИО ОО СНС АПАТИН

У уторак 13.04.2016 Апатин је посетио градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић. Он је у просторијама Српске напредне странке одржао конференцију за медије и разговарао са члановима стручних савета, на тему привредног развоја општине.


“Сремска Митровица је град који се развија најбрже у Војводини. Ми смо у претходних 6 година запослили око 5000 људи, 16 страних инвеститора покренуло је своју производњу у Сремској Митровици. Међутим, мени није било тешко да закуцам на стотине врата и да поразговарам са разноразним потенцијалним инвеститорима. Разлог из ког су се они определили баш за Сремску Митровицу, није само добра географска позиција, већ пре свега третман који имају. Они су за нас господа инвеститори и наш циљ јесте да учинимо све што је до нас да их задржимо и тако упослимо наше становништво”. рекао је Недимовић.


Када је први пут изабран на функцију градоначелника, Бранислав Недимовић био је са 31 годином најмлађи градоначелник у Србији. Током разговора, истакао је колико је важна флексибилност општинске управе и спремност људи који воде један град да свакога дана уче и усавршавају се.


“Мој радни дан почиње око 6 часова, а завршава и после 20. Посла увек има. Ако желите ваљано да водите град, морате бити посвећени. Не смете да одустајете. Од 10 покушаја, један ће бити успешан. Али за тај један је вредело покушавати”.


Домаћин, Радивој Секулић, поменуо је катастрофалну незапосленост, која у Апатину износи око 40%, као највећи проблем наше општине.


“Господин Недимовић нам је пренео своја искуства, где је за шест година незапосленост у Митровици смањена са 38 на 19 процената. Практично, преполовљена. Очигледно је да постоје начини да се реше горући проблем грађана, али да је за то потребна способна управа. Само бродоградилиште у Сремској Митровици данас запошљава преко 400 људи где је просечна плата 70 хиљада динара, а било је пред колапсом годинама. Не видим због чега применом исте методологије не бисмо оживели привреду у нашем Апатину” изјавио је Радивој Секулић, кандидат за председника општине Српске напредне странке.


Суштина успеха једне општине није инвестирање новца у тргове, фонтане или скулптуре, већ у производњу. Само стварање нове вредности може донети дугорочан просперитет. С обзиром да се господин Секулић већ годинама успешно бави предузетништвом, не видим ко би данас у Апатину боље од њега знао како да покрене привреду” дао је на крају скупа велику подршку свом домаћину господин Недимовић.

ОО СНС Апатин