САОПШТЕЊЕ СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ

На конференцији за медије одржаној 12.04.2017 године, повереник ОО СНС Апатин Милан Шкрбић, говорио је о одржаним председничким изборима и тренутној политичкој ситуацији у Србији.

Подршка коју је на недавно одржаним председничким изборима добио Александар Вучић у Апатину је далеко највећа коју је један кандидат икада добио у нашој Општини, па слободно могу рећи да је резултат од 9798 гласова, историјски. Треба истаћи да је Александар Вучић на овим изборима био председнички кандидат не само Српске Напредне странке, већ целе Владе републике Србије. Као повереник ОО СНС Апатин могу рећи да смо заиста поносни јер су грађани овом подршком дали не само легитимитет новом председнику Србије, већ целој Влади.

Све ово не бисмо постигли без других странака које су подржале нашег кандидата, првенствено СВМ из Купусине и Свилојева, затим СДПС-а, ЈС, СПС-а, ПУПС-а, а такође и оних који нису чланови нити једне партије, али су подржали Александра Вучића као неког ко је савестан, вредан и одговоран, а што је итекако показао у свом досадашњем раду. Ово је прилика да се, у име ОО СНС Апатин, захвалим свима онима који су гласали за Александра Вучића и препознали политику која води ка бољитку Србије.

Поред подршке коју је добио од скоро два милиона грађана Србије, што је за резултат дало убедљиву победу већ у првом кругу, одређене политичке партије желе злоупотребом омладине на нашим улицама ту победу да оспоре. Обзиром на моје дугогодишње искуство у политици, даћу себи за право да јавно кажем да су ови протести комични. Оно што је смешно у целој причи је то да се народу сервира неистина како су то спонтане демонстрације, организоване путем друштвених мрежа. То је крајње неозбиљно и вређа интелигенцију већине грађана Републике Србије, а који су свој глас дали Александру Вучићу. Једина демократска револуција која може да се деси, која је и пожељна и дозвољена, јесте револуција одржана на дан избора.

Девет дана од одржаних председничких избора, исти су поновљени у Тополи, Краљеву, Панчеву, Вршцу, Врбасу, Зрењанину, Бачкој Паланци и београдској општини Звездара. У условима којих сте сви били сведоци ових дана, где се позива на линч свих оних који другачије мисле од оних који су на маргини цензуса, где се злоупотребљавају студенти и омладина за личних интереса неколицине потрошених политичара, народ је поново дао свој суд о свему. У првом кругу, условно речено, пре девет дана, на  местима на којима смо освојили у просеку 53,84 одсто гласова, девет дана касније, освојили 71,66 одсто гласова. Хвала још једном свима на подршци која је сваким даном све већа.

ОО СНС Апатин