Саопштења

Конференција за медије ОО СНС Апатин 18.01.2016

Пре око годину дана ОО СНС је реформисан, прикључили су нам се млади, амбициозни, школовани људи, који у сарадњи са искуснијим колегама раде на изради конкретног програма којим ће наша странка да побољша квалитет живота грађана Апатина након победе на наредним изборима. Ми смо том послу приступили темељно, озбиљно и за њега добили велику подршку грађана. Посебно интересовање изазвала је наша храброст да отваримо многе теме о недомаћинском вођењу Општине Апатин. Почели смо од обећања и трошкова месних заједница, па о трошковима представника општинске власти и сада већ чувеној афери црвени југо, нудили смо решење за проблем паса луталица који и данас постоји, скретали смо пажњу како поједини наставници злоупотребљавају спортске хале, писали о томе како наша Општина нема донешен аграрни буџет, те да се ненаменски троше средства добијена од закупа земљишта и на крају писали о томе колико кошта одржавање возног парка.

Сваки пут, када би било шта написали или рекли, уместо да наши суграђани добију прилику да чују сам проблем и да га заједно решавамо, заврши се са најгорим речима увреде и етикеторања чланова Српске напредне странке. Иде се логиком: није важно шта се говори, већ ко говори. На све начине се гледа да онај ко говори буде понижен и увређен, а онај ком је упућена критика не одговара на њен садржај већ се бави скретањем са теме, као и бахатим и непримереним коментарима на рачун било ког критичара . На све начине покушава се дискредитовати особа која критикује власт, како би његове речи постале неважне. Најгоре од свега, проблема је све више јер се не решавају, а нови долазе.

За сво то време, ми смо међу грађанима, организујемо акције, уређујемо, дружимо се, разговарамо са њима, сваке недеље смо за штандовима, а најновијом акцијом обилазили смо наше суграђане како би чули њихово мишљење о нашем раду. Од суграђана добијамо речи и критике и похвале, али нас нико никада и нигде није вређао и називао погрдним именима како је то урадио председник општине.

Ми се нисмо окупили са циљем да било кога вређамо или понижавамо. Окупили смо се да своје идеје о начину решавања проблема у Апатину понудимо грађанима и да за њих добијемо подршку. И на то имамо потпуно право, колико год се то некоме свиђало или не. У складу са тим, желимо да поручимо грађанима да ћемо се у предстојећој кампањи борити идејама и делима, ни у једном моменту не наседајући на провокације и спуштајући се на простачки начин комуникације.

Наш тим победиће на предстојећим изборима достојанством, идејама и радом,а другима ћемо препустити кампању вођену лажима, манипулацијом и уценама. Наша жеља је да исто тако достојанствено, радно и плански водимо општину Апатин. И то је разлика коју ће грађани препознати.

Информативна служба

ОО СНС Апатин