Вести

Срб 2015

У организацији ОО СНС Апатин, 23.07.2015 године у поноћ је из Апатин пут Срба кренуо пун аутобус чланова и симпатизера странке. У Срб су стигли у петак у јутарњим сатима. Било је довољно времена да се сви сместе код рођака и пријатеља, одморе од пута, те да сви одморни дочекају Лички вишебој, који се традиционално седму годину за редом одвија у Србу.

Вишебој је почео у суботу у подне, екипа која је дошла поменутим аутобусом је пријављена под именом Апатин и бројала је 11 такмичара. Од укупно десет такмичарских екипа, Апатинци су заузели шесто место.

Ваља напоменути и да су судије на вишебоју били чланови удружења личана Никола Тесла из Апатина који су судили свих седам вишебоја до сада.

Сутра дан, у недељу 26.07.2015 године је обележен дан устанка у Србу. Поред многобројних људи који су дошли, присуствовао је и председник српског народног већа Милорад Пуповац.

Било је довољно времена пре пута кући и да се обиђе новосаграђена црква у Лапцу.

Што се пута тиче, можемо рећи да је било прелепо. Певачка група Огњиште под руководством Милана Бурсаћа учинило је да путовање прође весело уз песму и смех. ОО СНС Апатин се захваљује свима који су помогли да ово путовање остане незаборавно за све који су у њему учествовали са жељом да се традиција настави и догодине.

Слике можете погледати ОВДЕ