Вести

Радна акција у Свилојеву

Чланови МО СНС Свилојево у сарадњи са МО СНС Апатин, у суботу 06.06.2015 године уређивали су дечије игралиште у парку иза цркве. Зуб времена је поприлично оштетио игралиште. Справе за игру су оштећене, клупе су се расушиле а суво грање на стаблима је попуцало. Све то је утицало да безбедност деце буде угрожена, те да игралиште није више служило сврси.

Акција је организована без медијске помпе и посебног најављивања. Окупила се младост Свилојева и уз дружење и неизбежни паприкаш, урађен је велики посао. За почетак је извежено три тракторске приколице грања и отпада и покошена трава. Кад је све било искрчено и сређено, подељени у три групе, омладинци су кренули да свако обавља свој део посла. Реновиран је тобоган, па клацкалица и направљена је потпуно нова конструкција за дечију игру која је сад и обезбеђена додатним рукохватима. На крају су поред справа које су реновиране, офарбали и све клупе и љуљашку. Позитиван дух се осетио у ваздуху, дружење и шала нису изостали, а није сметала ни врућина ни мрак који се почео спуштати. Решени да посао заврше до краја, сви су се сложили да остану док се све не заврши. Тако је и било, а по завршетку посла, дружење се наставило уз паприкаш.

Може се слободно рећи да је игралиште добило потпуно нови изглед и да ће деца поново имати место за игру и дружење. Поред тога, дан проведен у Свилојеву са члановима МО СНС Свилојево враћа наду да и даље постоје млади људи добре воље који су уз дружење спремни да помогну и ураде нешто корисно за своје село.

Како је текла радна акција можете погледати ОВДЕ