Вести

РАДНА АКЦИЈА У РОМСКОМ НАСЕЉУ

Почетком јуна месеца, МО СНС Насеље је имао акцију чишћења и уређења улица, а у оквиру тога се очистило и игралиште као и простор око њега. На поменутом игралишту се 14.08.2015 одржао кирбај који је финансиран од стране општине Апатин. Након кирбаја, на поменутом месту је остављена велика количина срче и смећа. Не само да је ово игралиште поново наружено већ се јавио и безбедоносни проблем усред велике количине сломљеног стакла. Пошто организатор манифестације није решио овај проблем више од седам дана након њеног одржавања, МО СНС Насеље је одлучио да нешто учини.

Субота поподне, 22.08.2015, а место окупљања поново као и претходни пут, дечије игралиште. Подељени у три групе, активисти СНС су врло брзо урадили велики посао. Очистили су комплетно игралиште од смећа, а постављена је и нова жица иза голова на местима где је није било, тако да убудуће фудбалерима лопта неће бежати на цесту. Још једном је урађен посао од велике важности за свакодневни живот становника Насеља.

Након радне акције, мештани насеља су своје гостопримство исказали кувањем паприкша за све присутне. На крају, када смо се почастили, заједнички смо изразили наду да убуће овако несавесне организације неће бити поновљене, те да ће дечија игралишта бити увек уређена за наше најмлађе.

Слике можете погледати ОВДЕ

МО СНС Насеље