Вести

ОВЕ ГОДИНЕ ПРЕКО 250 МАЛИШАНА ПРОШЛО БЕСПЛАТНУ ШКОЛУ ПЛИВАЊА

Завршена је још једна сезона бесплатне школе пливања коју организује Спортски савез општине Апатин у сарадњи са општином Апатин и Специјалном болницом за рехабилитацију “Јунаковић”. Данас је било полагање III смене која је обухватила четири села наше општине.
 
 
“Укупно ове сезоне преко 250 малишана научило је од основних елемената обуке одржавања на води, преко самосталног пливања 25м са реквизитом, без реквизита и 50м стилови. Спортски савез се захваљује општини на увек доброј сарадњи, директорици бање и целокупном особљу на условима које су нам пружили, црвеном крсту на теоријским предавањима и дружењу са децом, свим родитељима на поверењу, јер сви заједно доприносимо да ова лепа прича траје и даље. Видимо се следеће лето”, поручује генерални секретар спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко.
 
 
“Веома смо поносни на чињеницу да овај прелеп и веома важан пројекат траје ево шесту годину. Локална самоуправа у сарадњи са Специјалном болницом Јунаковић и Спортским савезом се потрудила да обука буде бесплатна за сву децу млађих узраста и са том праксом се надам да ћемо наставити и у годинама које предстоје. Хвала свима који су у претходном периоду помогли да у овом тренутку бројимо преко 1500 деце која су научила да пливају”, рекла је помоћница председнице општине Апатин за образовање и омладинску политику Милка Никшић.