Вести

БУЂЕЊЕ СПОРТА У ОПШТИНИ АПАТИН

Свако ко се професионално или рекреативно бавио спортом памти да је Апатин имао „трим стазу“ која се налазила у шумарку преко пута бродоградилишта. Она је до пре неки дан била у стању баш као и спорт у Апатину, потпуно запуштена. Зарасла у коров са оронулим справама које се распадају представљала је пораз свих нас који памтимо Апатин као спортски град. Питати се чија је надлежност, тражити нечију одговорност или једноставно заврнути рукаве и направити да ваља? МО СНС Апатин се одлучио на ово последње.

29.08.2015 смо се први пут окупили на месту где је некад била трим стаза и прво је требало од шибља и корова видети куда уопште треба стаза да иде. Преко 30 активиста МО Апатина, Пригревице, Сонте, Свилојева, Купусине и Насеља имало је пуне руке посла. Стаза је у потпуности покошена и проширена, а сва покошена трава је изнета. Груби део посла је урађен, а уследило је уситњавање земље тракторском тањирачом и темељно сузбијање корова на простору где се протеже стаза. Недеља за недељом, како су временски услови дозвољавали, једна по једна етапа посла се завршавала.

Данас, 15.09.2015 са поносом можемо рећи да је стаза завршена. Не само то, постављене су нове справе, канте за отпад, а на улазу и обележје. Спортисти поново имају место за тренинг. Сви МО СНС који су учествовали у уређењу трим стазе су се сложили да ова акција треба да буде симболичан почетак враћања апатинског спорта на место где је некад био.

Направили смо мали корак, али смо закорачили ка циљу. 30.09.2015 у великој сали синдиката биће одржана трибина на којој ће Савет за образовање, културу и спорт представљати део свог програма. Савет позива све грађане општине Апатин којима је стало до развоја спорта у нашој општини да учествују у трибини.

Слике можете погледати ОВДЕ

МО СНС Апатин