Вести

ТРИБИНА О ПОЉОПРИВРЕДИ И У СОНТИ

Пољопривреда је тема која је једна од најчешћих тема Напредњака. Мало ко може да разуме чињеницу колико локална самоуправа не води рачуна о овој привредној грани. Сонта је још једно од села Општине Апатин које има огроман пољопривредни потенцијал, а да остаје не искориштен на прави начин.

Све наведено је и повод за посету саветника премијера Србије за пољопривреду професор Драгана Гламочића. Са њим у друштву су били и народни посланик Милан Новаковић и Предраг Томановић.

Након што су поздравили присутне у просторијама МО СНС Сонта, заједно са повереником савета за пољопривреду Ђорђем Вигњевићем и кандидатом СНС за председника Општине Апатин Радивојем Секулићем, упутили су се у салу дома културе. Њихов долазак, аплаузом, поздравио је велики број присутних у сали.

У уводном излагању је још једном  наглашена важност  формирања аграрног буџета општине како би се  обезбедила новчана средства кроз субвенције на нивоу локалне самоуправе за развој пољопривреде, а формирањем општинске саветодавне службе стручна и логистичка помоћ пољопривредницима са посебним акцентом на едукацију пољоприврених произвођача. Указано је не важност и неопходност удруживања пољопривредних произвођача у задруге чиме се отвара могућност договора о заједничким улагањима, договора са потенцијалним стратешким партнерима, а обезбедиле би се  количине производа које су по квалитету и квантитету  интересантни купцима.

Говорило се и о мерама Владе у области осигурања, субвенцијама и подстицајима, као и о ИПАРД програму.

Након излагања, реч су добили и присутни у публици. Кроз питања и одговоре, створио се конструктиван дијалог. Многе теме су завршене договором и разумевањем, а поједине су захтевале и дужу дискусију. Све то је показатељ да се само дијалогом и договором може доћи до решења проблема.

Уједињени можемо све - Србија побеђије.

Слике можете погледати ОВДЕ

 

ОО СНС Апатин