Вести

ПОСЕТА ПОМОЋНИКА МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ У СОНТИ

У среду 25.02.2016 породично газдинство Дејана Стојаковића било је место где су се окупили многи виђени пољопривредници овог села. Међу њима су били и чланови асоцијације пољопривредника, људи ван асоцијације, сточари и ратари. Додатну тежину самог скупа дали су помоћник министра пољопривреде Драган Мирковић, директор агро института у Сомбору Владо Сабадош, повереници савета за пољопривреду Сомбора и Апатина Јово Кеча и Ђорђе Вигњевић, те кандидат ОО СНС Апатин за председника општине Радивој Секулић.

Теме разговора су биле субвенције, кредити и ИПАРД програм. Поред новости које су могли чути на ове теме, пољопривредници су могли и да изнесу проблеме који их муче и да предложе конкретна решења. Истакнут је значај пољопривредне стручне службе у Сомбору, која кроз савете и информације помаже развоју пољопривредних газдинстава.

Генерални проблем који су Сонћани истакли је небрига локалне власти за мала пољопривредна газдинства. Запуштена каналска мрежа и лоши атарски путеви су само део проблема са којима се сусрећу. Општина Апатин је једна од ретких која нема аграрни буџет, а средства добијена од закупа земљишта се ненаменски троше. Те ствари се у будућности морају променити како неби било оваквих и сличних проблема.

Слике можете погледати ОВДЕ

ОО СНС Апатин