Вести

ОДАБРАН ИЗВОЂАЧ, УСКОРО РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПРИСТАНА

Данас је у просторијама ОО СНС Апатин на конференцији за медије о томе докле се стигло са реконструкцијом пристана говорио повереник ОО СНС Апатин Милан Шкрбић.

Шкрбић је на почетку излагања подсетио да се његов долазак на функцију председника општине Апатин поклапа са даном када је Пристан услед нагомиланог леда попустио и срушио се.

Било је то 13.01.2017. године, Апатин је тада погодина једна од најхладнијих зима која је подсетила све нас који се сећамо времена када је Дунав током зиме успевао да заледи на свом току. Већ сутрадан када смо сагледали целу ситуацију, дао сам обећање да ћу као председник у овом мандату учинити све како би се пристан реконструисао, али не само реконструисао, већ и на најбољи начин искористио. – рекао је повереник ОО СНС Апатин

Почетком маја ове године, Милан Шкрбић је потписао уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација о додели 25 милиона динара за поправку пристана, након чега је уследило расписивање јавне набавке и избор извођача радова.

Четвртак 18.07. је био последњи дан рока за достављање понуда и тога дана смо и отварали доспеле понуде. Са задовољством могу да кажем да је фирма ПД МИП градинг доо из Обреновца одабрана као извођач радова, јер је то фирма која води послове и у пројекту „Београд на води“. Рок за извођење радова је 120 дана од увођења у посао, те је за очекивати, у складу са временским условима, да ће до краја године Пристан бити спреман за употребу. – рекао је Шкрбић

Повереник ОО СНС Апатин је на крају подсетио и на податак да су стручњаци за ову област увидом у пројекат којим је првобитно рађен увидели где и на који начин треба додатно побољшати и унапредити будући пристан, а исти су констатовали да је место на ком се налази одговарајуће да се и у будуће ту налази.

 

                                                                                   ОО СНС Апатин