Вести

130 МИЛИОНА УЛОЖЕНО У ОБРАЗОВАЊЕ У ПРОТЕКЛЕ ТРИ ГОДИНЕ

Дубравка Кораћ је као повереник савета за образовање, културу и спорт ОО СНС Апатин у кампањи испред свог савета најављивала велика улагања у образовање које се обистинило у периоду од када Српска напредна странка води општину Апатин.

На конференцији за медије данас у новим просторијама ОО СНС Апатин, Кораћева је говорила о предстојећим улагањима у вртић и основну школу у Свилојеву.

Општина Апатин ће у наредном периоду реализовати три велика пројекта у насељеном месту Свилојево, а ради се о потпуној реконструкцији вртића у Свилојеву, ОШ „Киш Ференц“ у Свилојеву, као и изградња деонице пута која недостаје у Фабричкој улици. – рекла је Дубравка Кораћ

Вредност инвестиције у вртић је 14 милиона динара и она креће са реализацијом у наредне две недеље, а завршетак се очекује за два до три месеца. Тиме би се наставило са планом да сви вртићи имају једнак квалитет. Подсећања ради, до сада су уређени вртићи у Апатину и Пригревици, а након Свилојева ће се ући у реализацију пројекта у Сонти како би се добило што квалитетније предшколско образовање након чега се улази у пројекте који се тичу основних школа.

Из републичког буџета је обезбеђено 45 милиона динара за финансирање комплетне реконструкције ОШ „Киш Ференц“ у Свилојеву, те се очекује након расписивања јавне набавке и добијања извођача да се уђе врло брзо у реализацију и тог пројекта. – додала је Кораћева

Захваљујући средствима за која је општина Апатин аплицирала и добила од Министарства привреде, Фабричка улица у Свилојеву ће добити неопходну деоницу пута како би предузетници и грађани који живе и раде у том делу села добили адекватне услове за рад.